ROARING FIFTIES

 


Naar de 'UIT' markt in Schagen 


 

Op het Podium Westgevel Markt 18.      Foto: Schagen FM

 

Zondag 2 september 2018: Roaringers zijn naar de UIT markt in Schagen geweest. Voor de 2e keer. Dit jaar was er echter slechts 20 minuten tijd voor 6 liedjes. 'Dat je daarvoor jezelf in je pak hijs met dat warme weer!'. Roaringers zijn wel wat gewend. Er waren dit jaar 4 podia, 2 binnen en 2 in de buitenlucht, waar allerlei optredens te zien en horen waren van dans, toneel en zang door groepen uit Schagen en omgeving. 

 

Ons optreden werd aangekondigd door de gastheer in een glitterjasje. Dat maakte het feestelijk. Willem opende met 'Chicken on a raft on a monday morning'. Daarna volgde 5 andere songs, waar vooral de mooie meisjes, in de havenstadjes, een hoofdrol in speelden zoals Haul away for Rosie & Maggie May. Maar het verliep doorgaans allemaal niet zo best met die meisjes. Over de lotgevallen van de Ierse 'Molly Malone' heeft het publiek horen zingen, waarbij de mannen gepast acteerden: 'She died of a fever and no one could save her and that was the end of sweet Molly Malone'....en de petten gingen 'af'.  

      

            

 

In het lied 'Marnie' wordt een meisje gevraagd mee te gaan naar een 'island of dreams over the rolling sea' en in het laatste lied werd er een toost uitgebracht op de mooie meisjes van Talcahuano. De twintig minuten waren zo voorbij. Op de UIT Markt heeft het publiek kunnen kennismaken met ons en met diverse andere groepen. Gelukkig komt Roaring Fifties ook op festivals, waar ze het hele repertoire kan laten horen. Zie daarvoor onze agenda.  

 


Info: Schagen FM - You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=rC5sSDDAdDA  (met een flits van Roaring Fifties)

Overige foto's van Jeanne Tacx (Joanne Tacx Photography)


  september 2018, Brigit

 


 

info@roaringfifties.nl