ROARING FIFTIES

 


De ROARING-roerige opening van het zangjaar.  

 


 

Code oranje weerhield Elly Doolaard er niet van om het zondagmiddagconcert op 9 februari 2020 door te laten gaan. Het nieuwe zangjaar voor Roaring Fifties startte onstuimig met een optreden op de vertrouwde plek: het podium in de KEES-schuur aan de Middenweg in Anna Paulowna, wekelijks onze repetitieplek. In de Noordkop zijn we de wind wel gewend: het waait hier altijd!

Dat de zaal niet vol kwam snapten wij Roaringers ook wel. Het waaide stevig en de storm zou later in de middag nog toenemen. De wind loeide om de voormalige bollenschuur en maakte geluiden, die we niet vaak hoorden.  Maar volgens Elly hoefden we niet bang te zijn, want er waren genoeg sterke mannen aanwezig èn dikke touwen om te helpen, mocht de wind vat krijgen op de schuur. 

 

Elly doet een woordje vooraf ter verwelkoming.

 

Zo'n dertig liefhebbers waren naar de KEES-schuur gekomen, o.a. uit Den Helder (met tegenwind), ja, zelfs uit Hoorn en Slootdorp. Ze zijn niet voor niks gekomen. Met een beetje fantasie en een duwtje in je rug van de hoorbare wind en de stevige regenbuien zat je zo aan boord van The Arabella, varend in het onstuimige zeegebied bij de Kaap. Als dàt niet een maritiem sfeertje opriep! 

Dik twintig nummers zijn vertolkt, waaronder een aantal nieuwe uit ons repertoire. 

 

  

 

De rode toneelspots verhoogden de sfeer bij liederen over de dames Rosie en de Sally's in de havens,

de Moulin Rouge in Anna Paulowna. 

 

"Here's a health to the company and one to my lass....."

 

".... there's a smile on her countenance, as she sits on my knee....."

 


Info:

Zondagmiddag concerten in de KEES-schuur - https://keesdoolaard.com/concerten/

Liedteksten komen uit het lied: Health to the company - traditional

Foto's : Roaring Fifties 


Febr. 2020 / Brigit

 


 

info@roaringfifties.nl