ROARING FIFTIES

 

 


Aan boord van de ´Bloody Mary´


   

Foto: RTV Meppel / Leo de Harder

 

Op de website van ShantyNederland las ik in april van dit jaar een oproep van Ruud Evers voor kleine koren. Om te komen spelen op het Grachtenfestival Meppel op zaterdag 9 juni 2018. `Meppel......is dat een eind rijden vanaf Anna Paulowna?´Zo´n 132 km rijden, anderhalf uur met de auto. Dat is te doen. Een grachtenfestival? Een piraten- & shantykorenfestival? Dat willen wij Roaringers wel eens mee maken. Het werd een memorabele dag!

 

  

Foto: links RTV Meppel / Ebel Zandstra - rechts Frea May

 

Het beloofde zelfs een warme dag te worden. De paraplu toch maar mee, dan blijft het zeker droog. Via de mail kregen we nog het verzoek om op tijd te komen, zodat we konden inschepen op het schip van De Waterlanders. Helaas voor deze groep, zij konden niet spelen, maar hun schip zou er zeker zijn. Om 12 uur hebben we ons gemeld op het Bleekerseiland en werden we hartelijk ontvangen met koffie en thee en héérlijke broodjes! 

Rond een van de sta-tafels stonden een viertal piraten. Het was een opvallend gezelschap en ik kon het niet laten om ze eens goed te bekijken. Ze hadden een perfect piratenuiterlijk. Dit waren ´op-ut-oog´ geen mannen, die de plaatselijke carnevals- & ijzerwarenwinkel hadden leeggekocht! Geen plastic laarzen en wc-kettingen om de nek of moeders parelkettinkje. Ohhhh, ik was echt onder de indruk. En m´n mond viel open, toen bleek, dat zij van De Waterlanders waren en eigenaar van het schip waarmee we gingen varen: een echt piratenschip ´Bloody Mary´genaamd. 

 

Foto: Frea May

 

Met het schip voerden we door de hoofdgracht van Meppel, waar we voorbij de derde ophaalbrug aanlegde aan de Gasgracht voor de eerste stop. Aan boord zongen we onze liederen. En dat is een hele belevenis, want bewegelijk zijn we allen, maar ook het dek deinde lekker. 

       

foto: links Frea May / rechts Brigit 

 

Daar aan de Gasgracht moesten we wachten op het schip met de BoBo´s aan boord, waaronder de burgemeester van Meppel en zijn wethouders en de commissaris van de koning voor Drenthe, Mevr. Kleinsma. Met de Bloody Mary voorop voerden de stoet bootjes door de gracht terug richting Bleekerseiland, waar de eerste haring werd gepresenteerd. Een jaarlijks terugkerend gebeuren: het haring happen. 

Gedurende de dag voeren wij heen en weer door de gracht met op de kade veel volk dat met ons mee liep. Zó grappig! 

            

                   

Roaringer-zangers uitgelicht door Thoni Meijer, 'admiraal' op de Bloody Mary; met de klok mee: Merijn, Willem, Annie, Pim, Frea, Jolanda, Kees, Brigit, Daan & Philip.

 

     

Foto´s: RTV Meppel / Leo de Harder

      

Foto´s: Brigit 

 

Het werd een fantastische dag! Van het festival in de stad hebben we niks gezien of gehoord. We waren meer dan tevreden met dit podium en de gastvrijheid van de ´Admiraal´, de schipper van de Bloody Mary en hun twee companen. 

Roaring Fifites plus de 4-koppige bemanning aan dek van de Bloody Mary.  Foto: RTV Meppel / Leo de Harder

 

 


INFO: Grachtenfestival Meppel:  http://www.grachtenfestivalmeppel.nl/

           Piratenkoor De Waterlanders:  http://www.dewaterlanders.nl/

           YOU Tube: Roaring Fifties - Grachtenfestival Meppel:  https://www.youtube.com/watch?v=WEta3vFCNdk


juli 2018, Brigit


 

info@roaringfifties.nl